Friday , October 7 2022

Oficial german: Singurul obstacol in aderarea Bulgariei la Schengen este cuplarea cu Romania

Bulgaria intruneste criteriile necesare pentru a adera la Schengen, singurul obstacol fiind acela ca aceasta a nu a fost decuplata de Romania, a declarat miercuri un politician german, citat de site-ul Novinite.com.

“Bulgaria intruneste toate cerintele Schengen. Am vazut noi insine ca granitele voastre sunt pazite cu echipamente de control moderne. Ati facut progrese uriase si ati reusit sa rezolvati cea mai importanta problema – coruptia la frontiere”, a declarat Manfred Weiss, membru al Parlamentului din statul german Bavaria.

Potrivit lui Weiss singurul obstacol pentru Bulgaria este ca aceasta nu a fost decuplata de Romania in procesul de aderare la Schengen.

“Inteleg cat de nedrept este pentru Bulgaria sa isi amane aderarea la Schengen din cauza problemelor interne dintr-o alta tara. Totusi, separarea Bulgariei si Romaniei este imposibila”, a adaugat el.

Spre sfarsitul anului, Comisia Europeana va elabora un nou raport de tara in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare din cauza problemelor interne ale Romaniei, conchide site-ul bulgar.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Literatură 2022 a fost câștigat de scriitoarea franceză Annie Ernaux

Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat în 2022 de scriitoarea franceză Annie Ernaux „pentru …