Tuesday , December 6 2022

Nivelul radiaţiilor în jurul centralei Fukushima, de 1.600 de ori mai mare decât normal

Nivelul radiaţiilor în unele zone aflate pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima este de 1.600 de ori mai mare decât normal, au anunţat oficiali din AIEA, citaţi de Kyodo News.

Testele făcute de specialişti AIEA în diverse locuri din apropierea centralei au arătat că nivelul radiaţiilor variază între 2 şi 160 de microsiverţi pe oră, în timp ce nivelul normal în zonă nu ar trebui să depăşească 0.1 microsiverţi în zonă.

Cel mai mare nivel de radiaţii, 161 microsiverţi pe oră, a fost detectat în oraşul Namie, din prefectura Fukushima.

Guvernul a ordonat evacuarea populaţiei pe rază de 20 de kilometri în jurul centralei şi a cerut locuitorilor care se află la o distanţă mai mică de 30 de kilometri să rămână în case.

Eforturile au fost reluate la centrala nucleară Fukushima Daiichi pentru alimentarea cu curent electric şi răcirea reactoarelor supraîncălzite, afectate grav de seismul din 11 martie. Lucrările fuseseră întrerupte după ce au fost detectate emisii de vapori albi şi fum de la două dintre reactoare.

Edano a spus că nu a fost stabilită cauza şi că operatorii centralei nu pot vedea ce se întâmplă în clădirea în care se află reactoarele.

Vezi si

Revolte dure în Mongolia din cauza furtului unei cantități uriașe de cărbune. Informații au fost furnizate de China!

Mongolia clocotește de câteva zile din cauza protestelor care devin tot mai violente. Manifestanții care …