Friday , June 21 2024

„New York Times” demontează minciunile Rusiei cu privire la masacrul de la Bucha. Cadavrele zăceau pe șosea de trei săptămâni

Cadavrele civililor uciși din Bucha, cu care au apărut filmări sfâșietoare zilele trecute, erau acolo, pe străzile orașului, și în urmă cu mai bine de trei săptămâni, adică în perioada în care orașul a fost ocupat de trupele ruse, arată imaginile din satelit care au fost comparate cu cele care au zguduit întreaga lume prin cruzimea lor.

Conform ziare.com, imaginile din satelit de la Maxar Technologies au fost analizate de The New York Times.

Unul dintre videoclipurile realizate de un oficial al guvernului local pe 2 aprilie arată mai multe cadavre în centrul orașului Bucha. Imaginile din satelit arată că cel puțin 11 dintre aceste cadavre zăceau pe străzi din 11 martie, când orașul era sub ocupație rusă.

Unele cadavre au fost localizate în apropierea craterului făcut de o bombă, altele în apropierea mașinilor abandonate, iar încă trei lângă biciclete. Mâinile unora din cei uciși sunt legate la spate cu pânză albă, notează publicația. Cadavrele au fost împrăștiate pe 800 de metri de-a lungul străzii Jablonska.

Analiza imaginilor din satelit arată că mașini și cadavre abandonate au apărut între 20 și 21 martie. Jurnaliştii au observat şi în imaginile din satelit că în 10 martie a început săparea unei gropi comune la Bucea pe teritoriul Bisericii Sfântul Andrei şi Tuturor Sfinţilor. Corespondentul internațional CNN, Frederick Plaitgen, a confirmat că a văzut o duzină de cadavre în saci aruncate într-o groapă comună.

 

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …