Saturday , November 26 2022

Liderul  cecen Ramzan Kadîrov  cere Rusiei să folosească o armă nucleară cu randament scăzut în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanți pentru eșecurile lor și a scris pe Telegram: „După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Conducătorul Ceceniei este un susținător al războiului din Ucraina, forțele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse de acolo. Se crede că Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forțelor rusești care luptă la Lyman, drept o „mediocritate” și a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă o retragere din Lyman, un bastion important și un centru logistic pentru forțele rusești din regiunea ucraineană Donețk. (Mediafax)

Vezi si

Cetățenia germană se va obține mai ușor, după 3 sau 5 ani

Guvernul german pregăteşte o reformă a legislaţiei pentru a simplifica procedura de dobândire a cetăţeniei …

One comment

  1. uite ce muträ are , zici cä-i sef de bandä de tilhari.