Thursday , October 6 2022

Kremlin: Premierul Israelului manifestă disponibilitatea intermedierii negocierilor între Rusia şi Ucraina

Premierul Israelului, Naftali Bennett, i-a transmis preşedintelui rus, Vladimir Putin, disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina, anunţă Kremlinul.

Premierul Israelului, Naftali Bennett, l-a sunat duminică pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, anunţă Kremlinul. “Naftali Bennett a propus ca Israelul să ofere servicii de intermediere a negocierilor în scopul suspendării confruntărilor militare” dintre Rusia şi Ucraina, a comunicat Preşedinţia de la Moscova, conform agenţiilor RIA Novosti, Sputnik şi Interfax.

Guvernul Israelului a confirmat că premierul Naftali Bennett a vorbit cu preşedintele Rusiei. “Au discutat despre criza dintre Rusia şi Ucraina”, a transmis Guvernul israelian, într-un comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX, fără însă a face vreo referire la propunerea de intermediere a acţiunilor diplomatice.

Naftali Bennett l-a sunat pe Vladimir Putin după ce Moscova îl convocase vineri pe ambasadorul israelian pentru a exprima nemulţumire în legătură cu afirmaţiile ministrului israelian de Externe, Yair Lapid, care condamnase operaţiunea militară rusă în Ucraina. Vladimir Putin i-a prezentat lui Naftali Bennett situaţia operaţiunii militare ruse din Ucraina şi i-a semnalat că este dispus să iniţieze negocieri pentru un armistiţiu cu Kievul. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul german al Economiei reproșează Statelor Unite că vând gaz la prețuri „astronomice”

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck (foto), a reproşat miercuri mai multor „ţări prietene”, în …