Wednesday , November 29 2023

Franţa, dispusă să îşi modifice legislaţia naţională conform cererii CE privind romii

Franţa este dispusă să îşi modifice legislaţia naţională pentru a respecta cererea Comisiei Europene privind romii, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bernard Valero.

“Pentru a răspunde cererii Comisiei privind o mai mare transparenţă şi securitate din punct de vedere juridic, în cadrul transpunerii directivei 2004/38, autorităţile franceze sunt dispuse să insereze unele dispoziţii ale directivei în textele legislaţiei naţionale”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Întrebat în legătură cu conţinutul acestor modificări, Valero a declarat că acesta va fi dat publicităţii ulterior. Directiva respectivă se referă la libera circulaţie a cetăţenilor europeni.

Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, anunţase marţi că Franţa îşi va adapta legislaţia în funcţie de remarcile Comisiei Europene. Pe 29 septembrie, CE a cerut Parisului să ofere, până pe 15 octombrie, garanţii privind intenţia de aplicare în totalitate a legislaţiei europene, ameninţând cu declanşarea procedurii de infringement. De asemenea, Executivul UE ceruse clarificări din partea Franţei că expulzarea romilor nu constituie o formă de discriminare a acestei minorităţi.

Vezi si

Primul zbor transatlantic alimentat 100% cu combustibil alternativ decolează azi de pe aeroportul Heathrow din Londra spre New York

Primul zbor transatlantic alimentat doar cu combustibili alternativi va decola marți dimineață, 28 noiembrie, din …