Thursday , February 22 2024

Femeia gravidă și rănită în atacul rușilor asupra maternității din Mariupol a murit, împreună cu bebelușul ei

Acum câteva zile, o imagine surprinsă de Associated Press a stârnit emoție în toată lumea: o femeie însărcinată și rănită era evacuată după ce mai multe rachete au lovit maternitatea din Mariupol, acolo unde aceasta trebuia să nască. Despre soarta ei s-a aflat abia luni, după ce corespondentul Associated Press a dat de urma femeii. Femeia a fost dusă la un alt spital, dar a murit după cezariană, iar fătul era deja mort.

Imaginile cu femeia dusă de urgență la o ambulanță pe o targă au făcut înconjurul lumii, personificând oroarea unui atac asupra civililor.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, iar medicii au încercat să-i salveze copilul încă nenăscut. Dându-și seama că își pierde copilul, tânăra le-a strigat medicilor „Omoară-mă acum!”

Chirurgul Timur Marin a găsit pelvisul femeii zdrobit și șoldul detașat. În urma unei cezariene, medicii au realizat că fătul nu prezenta semne de viață, iar apoi, s-au concentrat asupra mamei.

„După mai mult de 30 de minute de resuscitare și mama a fost declarată decedată”, a spus medicul.

În haosul de după atacul aerian de miercuri, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul. Cel puțin cineva a venit să o recupereze, au spus ei, astfel că aceasta nu a ajuns în gropile comune săpate pentru mulți dintre numărul tot mai mare de morți din Mariupol.

Vezi si

Oficialii polonezi susțin că agenți ruși ar putea fi infiltrați printre fermierii care protestează

Autoritățile poloneze susțin că agenți ruși ar putea fi infiltrați printre fermierii care protestează. Asta …