Tuesday , August 16 2022

Femeia gravidă și rănită în atacul rușilor asupra maternității din Mariupol a murit, împreună cu bebelușul ei

Acum câteva zile, o imagine surprinsă de Associated Press a stârnit emoție în toată lumea: o femeie însărcinată și rănită era evacuată după ce mai multe rachete au lovit maternitatea din Mariupol, acolo unde aceasta trebuia să nască. Despre soarta ei s-a aflat abia luni, după ce corespondentul Associated Press a dat de urma femeii. Femeia a fost dusă la un alt spital, dar a murit după cezariană, iar fătul era deja mort.

Imaginile cu femeia dusă de urgență la o ambulanță pe o targă au făcut înconjurul lumii, personificând oroarea unui atac asupra civililor.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, iar medicii au încercat să-i salveze copilul încă nenăscut. Dându-și seama că își pierde copilul, tânăra le-a strigat medicilor „Omoară-mă acum!”

Chirurgul Timur Marin a găsit pelvisul femeii zdrobit și șoldul detașat. În urma unei cezariene, medicii au realizat că fătul nu prezenta semne de viață, iar apoi, s-au concentrat asupra mamei.

„După mai mult de 30 de minute de resuscitare și mama a fost declarată decedată”, a spus medicul.

În haosul de după atacul aerian de miercuri, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul. Cel puțin cineva a venit să o recupereze, au spus ei, astfel că aceasta nu a ajuns în gropile comune săpate pentru mulți dintre numărul tot mai mare de morți din Mariupol.

Vezi si

Tragedie în Egipt: Incendiu la o biserică, cel puțin 40 de morți, mulți dintre ei copii

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și 45 rănite într-un incendiu izbucnit duminică …