Monday , May 20 2024

Europarlamentar olandez despre Romania: “expresia unei republici bananiere”

Un europarlamentar olandez a declarat miercuri în plenul de la Strasbourg că situatia din România este “expresia unei republici bananiere”, potrivit NewsIn.

“Este expresia unei republici bananiere (situatia din România, n.red.), politicenii români nu cred că merită vreun premiu pentru o actiune hotărâtă, pentru o actiune politică impecabilă. Acesta (probleme ridicare cu privire la statul de drept în România, n.red.) este de fapt rezultatul optiunii alegătorilor din România, o decizie suverană, dar rezultatul este haotic și eu cred că UE nu ar trebui să se implice în aceste tulburări politice. UE îsi tot depăseste competentele si încearcă să impună statelor membre un fel de politică de dictat”, a declarat europarlamentarul olandez neafiliat Daniel Van der Stoep în plenul PE.

În iunie anul trecut, eurodeputatul olandez Daniel Van Der Stoep a fost cel care a declarat în plenul Parlamentului European că România şi Bulgaria sunt state corupte şi că nu sunt demne să facă parte din Schengen. Van Der Stoep a intrat în Parlamentul European în 2009, pe listele partidului olandez de extremă dreaptă, Partidul Libertăţii. În vara anului trecut, el a demisionat după ce a condus băut şi a făcut un accident. A revenit însă în Parlamentul European pe 14 decembrie 2011 după ce tratatul de la Lisabona a suplimentat numărul parlamentarilor europeni cu 14.

Vezi si

Oficial iranian: Președintele și ministrul de externe au murit în accident

Președintele Raisi și ministrul de externe au murit într-un accident de elicopter, a declarat un …