Saturday , May 8 2021

David Cameron vrea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE, până în 2017

Premierul britanic David Cameron a promis că, în cazul în care va fi reales, va organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană până în 2017, a declarat acesta miercuri într-un discurs foarte aşteptat privind viitorul relaţiilor dintre Londra şi UE.

“Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out” (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a declarat şeful Guvernului britanic.

“După ce vom negocia un nou acord” privind relaţiile Marii Britanii cu UE, “vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE”, a declarat Cameron în acest discurs-cheie despre Europa.

Noua relaţie a Marii Britanii cu UE “va fi o relaţie centrată pe piaţa unică”, a declarat el.

“Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eşueze şi ca britanicii să devieze către ieşire”, a avertizat el.

“Eu nu sunt un izolaţionist”, a asigurat liderul conservator. “Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa”, a afirmat el.

Vezi si

Unde ar putea să cadă racheta chinezească scăpată de sub control. LIVE VIDEO cu traiectoria ei

Racheta chinezeasca Long March-5B, de 21 de tone, care a transportat joi, 6 mai, primul …