Tuesday , September 27 2022

Cumătrul lui Putin, capturat în Ucraina, eliberat contra a peste 200 de prizonieri ucraineni prinși de ruși

Ucraina a reușit să elibereze din captivitatea rusă 215 apărători ai Ucrainei, inclusiv 108 de la controversatul (dar, totuși, eroicul) batalion „Azov”. De data asta nu a fost însă vorba de vreo „operațiune specială” din „războiul cu rasiștii” (cum îi denumesc ucrainenii pe agresorii ruși).

Medvedciuk făcând declarații la SBU

Schimbul a avut loc în regiunea Cernigov și a fost confirmat inclusiv de conducerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). De fapt, este vorba de o târguială – campaniile de PR o denumesc „negociere” – între ruși și ucraineni în care primii au vrut să îl scoată neapărat din Ucraina pe cumătrul liderului de la Kremlin, oligarhul Viktor Medvedciuc.

În schimbul acestuia, autoritățile de la Kiev – iar președintele Volodimir Zelenski nu a făcut excepție – au anunțat că peste 200 de apărători ai Ucrainei au fost eliberați. Predictibil, s-a început o campanie de PR. Pe de o parte, unii – inclusiv pe un cont de Telegram al „Azov” – a fost prezentată o informație în care era confirmată eliberarea unei părți din prizonierii luați de ruși. De asemenea, pe internet au apărut fotografii ale unor „legendari” apărători ai orașului Mariupol – capturați de ocupanții ruși după ce au părăsit uzina Azovstal.

Șeful lui Oficiului Prezidențial, Andrii Iermak a anunțat că Ucraina a returnat 215 dintre apărătorii săi, relatează NV. „Medvedciuc nu este doar cel mai bun om al lui Putin, ci un trădător de stat de înaltă calitate documentat de noi. Vina lui este pe deplin consemnată în materialele pe care le-am colectat … În timpul lucrului nostru la cazurile lui Medvedciuc, am neutralizat mai mult de o rețea de agenți și am reținut mai mult de un trădător”, a spus el. Și, la rândul său, șeful statului ucrainean a numit schimbul o mare victorie și a mulțumit tuturor celor implicați. „Cred că am putea schimba Medvedciuc cu unul dintre jucătorii și eroii noștri Azov”, a spus Volodimir Zelenski. (D.P.)

Vezi si

UPDATE: Atac armat la o școală din Rusia. 13 oameni uciși, dintre care 7 elevi, și alți 20 răniți

UPDATE: Oficialii anunță 13 morți în urma atacului, inclusiv 7 copii, arată agenția Nexta pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published.