Tuesday , February 27 2024

Coreea de Sud şi SUA s-au antrenat în vederea unei ocupări a Coreei de Nord

Manevrele militare comune între sud-coreeni şi americani realizate în august au inclus un scenariu de ocupare şi “stabilizare” a Coreei de Nord, a anunţat marţi un cotidian sud-coreean.

Cei doi aliaţi au exersat deja un scenariu similar în 2010, dar în acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, Statele Unite ocupând o poziţie de susţinere, potrivit Dong-A Ilbo.

Aceste manevre comune între Seul şi Washington au fost în mare parte simulate pe calculator, dar s-au desfăşurat şi pe teren.

Potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt, citat de cotidian, exerciţiile “Wind of freedom” au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, după o ocupare a teritoriului său, şi restaurarea serviciilor sale administrative.

“Pentru prima dată, aceste exerciţii au plasat armata sud-coreeană în poziţie de comandă în cadrul operaţiunilor de stabilizare a (Coreei de) Nord, susţinută de Statele Unite”, a precizat o sursă militară citată de cotidian.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a refuzat să comenteze, afirmând că detaliile cu privire la aceste manevre sunt confidenţiale.

Manevrele comune din 20-31 august au generat, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, indignarea Coreei de Nord, care le consideră o repetiţie generală înaintea unui atac real.

Vezi si

Navalnîi nu poate fi înmormântat. Firmele de servicii funerare din Moscova refuză să organizeze ceremonia

Familia lui Aleksei Navalnîi nu poate organiza o ceremonie funerară pentru dizidentul rus mort în …