Carantină de 10 zile la hotel în Marea Britanie pentru cetățenii și rezidenții care vin dintr-o țară cu risc ridicat. 10 ani de închisoare pentru declarații false

reportersite
15 februarie 2021, 10:54

În Marea Bitanie au intrat în vigoare noile restricții pentru cetățenii britanici și irlandezi, precum și pentru rezidenții care se întorc dintr-o țară aflată pe lista roșie, considerată cu risc ridicat COVID-19, cum ar fi Portugalia, Brazilia și Africa de Sud, fiind obligatorie carantina la hotel, transmite BBC, citat de G4Media.

Astfel, cei care se întorc din astfel de țări vor trebui să facă o rezervare în avans la un hotel autorizat de Guvern și să plătească 1.750 de lire sterline pentru cele 10 zile pe care le vor petrece acolo. Suma acoperă costul hotelului, transportul și testarea.

Guvernul a încheiat acorduri cu 16 hoteluri, fiind puse la dispoziție, până acum, 4.963 de camere pentru noul sistem de carantină.

Cei care nu își rezervă cameră la hotel pot primi amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lire sterline. Persoanele care ascund, la completarea formularului de localizare, că au fost într-o țară aflată pe lista roșie pot primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, relatează G4Media.

De asemenea, a început un nou regim de testare pentru toți călătorii care sosesc în Anglia, fiind obligați să efectueze două teste în timpul perioadei de carantină. Testele vor fi efectuate în zilele a doua și a opta din perioada de carantină de 10 zile, indiferent dacă se izolează acasă sau într-un hotel. Testele vor costa 210 lire sterline. Cei care nu fac aceste două teste pot fi amendați cu 2.000 de lire sterline.

Călătorilor care sosesc în Marea Britanie, pe cale aeriană, maritimă sau feroviară, li se cere deja să prezinte dovada unui test Covid-19 negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte, pentru a li se permite intrarea.

De asemenea, ei trebuie să furnizeze datele de contact și adresa din Marea Britanie unde se vor autoizola.