Sunday , September 26 2021

Autoritățile din SUA solicită întreruperea vaccinării cu Johnson & Johnson. O femeie a murit și alte 5 au avut probleme de coagulare a sângelui

Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA cer o pauză în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson. Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și Centrul pentru Controlul Bolilor cer ca utilizarea vaccinului Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după ce șase persoane din Statele Unite ale Americii au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Este vorba despre șase femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Potrivit oficialilor, una dintre femei a murit, iar o alta a fost internată în spital în stare gravă.

Aproape șapte milioane de oameni din Statele Unite au primit până acum vaccinul Johnson & Johnson, iar aproximativ nouă milioane de doze au fost expediate către diverse alte state, potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, scrie nytimes.com.

Vezi si

MAE: Românii nerezidenți în Marea Britanie vor putea intra în această țară doar cu pașaportul, de la 1 octombrie

Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de …