Saturday , July 20 2024

Armata din Belarus se revoltă: Șeful Statului Major ar fi demisionat, mulți militari refuză să lupte împotriva Ucrainei

În Belarus, care a fost de la începutul războiului din Ucraina aliat al Rusiei, au început să apară semnele protestelor, care vin chiar din rândul armatei.

Astfel, se pare că șeful Statului Major ar fi demisionat, iar militarii bieloruși refuză să ia parte la agresiunea din Ucraina.

Fostul președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova, Alexandru Tănase, citat de ziare.com, a făcut următorul anunț pe paginasa de Facebook: „Șeful statului major al Bielorusiei a demisionat. Militarii din Belarus refuză în masa să participe la agresiunea împotriva Ucrainei”.

În scrisoarea atribuită șefului de Stat Major și datată 4 martie, Viktor Gulevich ar afirma că militarii din Belarus refuză în mod masiv să participe la războiul din Ucraina și că este în imposibilitatea de a completa și un singur batalion.

Ministerul Apărării din Belarus a infirmat informația, afirmând că „Gulevich nu poate cere ministrului Apărării din Belarus să demisioneze, întrucât doar cel care l-a numit – Comandantul șef al Forțelor Armate ale Belarusului -, poate accepta demisia sa”.

 

Vezi si

Guvernul ucrainean propune primele creşteri de taxe pe timp de război pentru a finanţa cheltuielile de apărare

Guvernul ucrainean a propus joi prima majorare de taxe pe timp de război pentru a …

2 comments

  1. …trebuie

  2. Demisia este un act unilateral și nu trebuie acceptată.