Ahmadinejad: Orientul Mijlociu se va debarasa în curând de SUA şi Israel

reportersite
11 februarie 2011, 15:40

Orientul Mijlociu se va „debarasa în curând de Statele Unite şi Israel”, a afirmat, vineri, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, evocând revoltele în Egipt şi Tunisia, într-un discurs celebrând împlinirea a 32 de ani de la Revoluţia islamică din 1979.

„Vom vedea în curând un nou Orient Mijlociu fără americani şi fără regim sionist şi în care opresorii nu vor mai avea niciun loc”, a afirmat el.

„Le spun popoarelor şi tinerilor din ţările islamice şi arabe, în special egiptenilor: fiţi vigilenţi. Este dreptul vostru să fiţi liberi, să vă alegeţi Guvernul, liderii”, a afirmat el.

„Opresorii au ajuns la capătul drumului”, a continuat el.

Apoi, adresându-se direct americanilor şi occidentalilor: „Dacă vreţi ca oamenii să aibă încredere în voi, încetaţi să mai interveniţi în afacerile lor, în special în Egipt şi Tunisia. Apoi debarasaţi regiunea de regimul sionist”.

Ahmadinejad şi-a susţinut discursul în faţa unei mulţimi imense reunite în piaţa Azadi (Libertăţii) din centrul Teheranului, care scanda în acest an sloganuri de susţinere faţă de revoltele în Egipt şi Tunisia, alături de tradiţionalele sloganuri „moarte Americii” şi „moarte Israelului”.