Wednesday , January 19 2022

13 cazuri cu varianta Omicron în Portugalia, la o echipă de fotbal. 6 cazuri și în Scoția

13 cazuri de Covid-19, depistate la jucători de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD, sunt probabil asociate noii variante omicron a noului coronavirus, a anunţat luni Institutul Naţional portughez de Sănătate (INSA). Este vorba despre primele cazuri ale noii variante Omicron despistate în Portugalia.

Potrivit agenţiei publice portugheze, unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Pe de altă parte, şase cazuri ale variantei ”îngrijorătoare” Omicron au fost depistate în Scoţia, a anunţat luni Guvernul scoţian.

Ofciali din cadrul sănătăţii publice acţionează în vederea precizării circumstanţelor acestor cazuri, a precizat Guvernul local.

”Public Health Scotland (PHS) va întreprinde o analiză aprofundată a contactelor tuturor acestor cazuri”, a anunţat ministrul scoţian al Sănătăţii Humza Yousaf.

”Acest lucru va ajuta la stabilirea originii virusului şi a oricărei alte persoane cu care au intrat în contact în ultimele săptămâni”, a dat el asigurări.

După ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit noua variantă a SARS-CoV-2 B 1.1.529, lumea a fost cuprinsă de panică. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasat-o vineri drept ”îngrijorătoare” şi a denumit-o oficial Omicron. Noua variantă a noului coronavirus prezintă un număr neobişnuit de mutaţii genetice, care ar putea reduce eficienţa protecţiei imunitare şi care i-ar putea creşte contagiozitatea.

Vezi si

Cifră record în Franța: 464.769 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore

Acesta reprezintă un nou record de infectare conform datelor publicate marți, 18 ianuarie. Cel mai …