Tuesday , January 31 2023

13 cazuri cu varianta Omicron în Portugalia, la o echipă de fotbal. 6 cazuri și în Scoția

13 cazuri de Covid-19, depistate la jucători de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD, sunt probabil asociate noii variante omicron a noului coronavirus, a anunţat luni Institutul Naţional portughez de Sănătate (INSA). Este vorba despre primele cazuri ale noii variante Omicron despistate în Portugalia.

Potrivit agenţiei publice portugheze, unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Pe de altă parte, şase cazuri ale variantei ”îngrijorătoare” Omicron au fost depistate în Scoţia, a anunţat luni Guvernul scoţian.

Ofciali din cadrul sănătăţii publice acţionează în vederea precizării circumstanţelor acestor cazuri, a precizat Guvernul local.

”Public Health Scotland (PHS) va întreprinde o analiză aprofundată a contactelor tuturor acestor cazuri”, a anunţat ministrul scoţian al Sănătăţii Humza Yousaf.

”Acest lucru va ajuta la stabilirea originii virusului şi a oricărei alte persoane cu care au intrat în contact în ultimele săptămâni”, a dat el asigurări.

După ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit noua variantă a SARS-CoV-2 B 1.1.529, lumea a fost cuprinsă de panică. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasat-o vineri drept ”îngrijorătoare” şi a denumit-o oficial Omicron. Noua variantă a noului coronavirus prezintă un număr neobişnuit de mutaţii genetice, care ar putea reduce eficienţa protecţiei imunitare şi care i-ar putea creşte contagiozitatea.

Vezi si

Alegătorii din SUA, preocupați în egală măsură de documentele clasificate găsite la Trump și Biden

Alegătorii americani sunt preocupați în egală măsură de găsirea unor documente clasificate în reședințele fostului …