Wednesday , September 22 2021

Prețul mediu al unui bilet de avion plătit de turiștii români s-a majorat cu 35 %, în această vară

Prețul mediu al unui bilet de avion plătit de turiștii români în această vară a fost de 147 de euro, în creștere cu 35% față de tariful mediu înregistrat în 2020, relevă o analiză de specialitate, întocmită de o platformă de rezervări online, citată de Agerpres.


În această marjă, printre orașele preferate de români pentru petrecerea concediilor în sezonul estival se află Paris, Londra sau Madrid, însă s-a observat și o preferință clară pentru destinații interne, România fiind constant a doua cea mai rezervată rută la nivel de țară, cu un salt vizibil a cererii spre Cluj-Napoca, mai ales după ce trei festivaluri și-au anunțat redeschiderea.
“Vânzările de biletele de avion din vara anului 2021 se apropie de nivelul pre-pandemic, deși efectele pandemiei sunt încă evidente la nivel de industrie. După ce lockdown-ul global și nenumăratele schimbări în ceea ce privește condițiile de călătorie au produs efecte dramatice pentru industria de transport aerian de pretutindeni, sezonul estival de anul acesta a venit ca o gură de aer proaspăt pentru jucătorii din turism. Astfel, compania Vola.ro desemnată în 2019 cea mai de încredere și cea mai recomandată agenție de turism online din România, a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienți în perioada iunie – august 2021, nivel ce reprezintă aproximativ 95% din cel atins în 2019 și în creștere cu peste 200% față de 2020”, susțin reprezentanții Vola.ro.
De asemenea, în primele două luni de vară, Grecia s-a aflat în Top 10 rute achiziționate prin intermediul platformei de rezervări online, dar, odată cu trecerea acestei țări pe lista roșie la începutul lunii august, numărul rezervărilor spre această destinație a scăzut cu 34%.
“Un scenariu în antiteză a fost observat, pe de altă parte, în cazul Marii Britanii, țară care, la finalul lunii iulie, a eliminat obligativitatea carantinei pentru români, ceea ce a determinat o creștere substanțială în iulie și august, devenind astfel cea mai vânduta rută dus-întors, prețul mediu al unui bilet de avion pe această rută fiind de 124 de euro, la un nivel similar cu prețul plătit pentru rute interne, anume 113 de euro. În același timp, pentru un bilet spre Spania, românii au plătit, în medie, 321 de euro, iar pentru Italia aproape jumătate, 167 de euro. Biletele spre Grecia au costat, în medie, 200 de euro, însă mulți români au ales să călătorească spre Elada cu mașina personală. În general, prețurile medii au revenit la valorile pre-pandemie după ce au atins un minim în vara anului 2020”, notează sursa citată.
Odată cu creșterea interesului pentru achiziția de bilete de avion, a apărut și fenomenul anulărilor și modificărilor pentru programele de zbor. Astfel, dacă în 2019 doar maximum 5% dintre zboruri sufereau modificări sau erau anulate, în 2021 peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost afectate de întârzieri sau anulări.

Vezi si

Nou maxim istoric pentru euro. Este aproape de pragul de 5 lei

Cu 4,9495 lei, euro atinge miercuri un nou maxim istoric în raport cu leul și …