Thursday , June 20 2024

Preşedintele Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM: Partea română are probleme cu companiile energetice

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, sâmbătă, la Cotroceni, pe membrii delegaţiei FMI, CE şi BM, cărora le-a spus că dacă noile companii energetice vor fi blocate mult timp în justiţie, este mai bine să fie luate decizii administrative decât să se aştepte.

La începutul întâlnirii, preşedintele a dat mâna cu membrii delegaţiei şi i-a întrebat apoi cât de departe au ajuns cu negocierile pentru un nou acord.

“Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese făcute de partea română”, a răspuns un reprezentant al delegaţiei, menţionând că un subiect important care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic.

În acest context, şeful statului a spus că partea română are probleme legate de companiile energetice.

El le-a spus membrilor delegaţiei că “dacă noile companii energetice vor fi blocate mult timp în justiţie, este mai bine să fie luate decizii administrative decât să se aştepte, pentru a nu bloca întregul proces”.

Băsescu s-a interesat dacă delegaţia a discutat cu Executivul despre problemele legate de buget şi de deficit.

Reprezentanţii delegaţiei au declarat că există veşti îmbucurătoare, România atingându-şi obiectivele asumate. “Guvernul a făcut eforturi legate de deficitul bugetar”, a remarcat Jeffrey Franks.

România are în derulare un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI – CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.

Vezi si

Prețul polițelor de asigurare obligatorie (RCA) ar putea fi plafonat până la 30 septembrie 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin Ministerul Finanțelor, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până …