Thursday , December 1 2022

Nemţii mută seminţele NutLine şi Chio Chips din Bulgaria în România

Nemţii de la Intersnack şi-au închis fabrica din Sofia şi îşi mută operaţiunile companiei în România.

Operaţiunea face parte din procesul de relocare a producţiei care a început anul trecut , scrie Modern Buyer care citează site-ul bulgăresc SeeNews.

Problema calităţii cartofilor bulgăreşti şi planurile companiei de a mări eficienţa producţiei sunt motivele invocate de compania prin vocea lui Mike Rothe, şeful Intersnack.

Cei 100 de angajaţi ai fabricii vor fi concediaţi, iar echipa de vânzări şi marketing va rămâne la Sofia, scrie Modern Buyer.

Veniturile din vanzari obtinute de grup in Bulgaria anul trecut au fost putin peste 17,6 de milioane de euro. Raportul companiei pentru anul 2010 arata ca Intersnack Group este lider la vanzarea chipsurilor de cartofi in Bulgaria, controland peste 50% din piata.

Grupul Intersnack opereaza in 44 de tari si produce aproximativ 400.000 de tone de snacks-uri, incluzand chipsuri, alune, snacks-uri coapte si specialitati.

Printre brandurile Intersnack se numără Nutline (seminţe), Fiesta şi Felix (alune şi fistic) sau cunoscuta marcă de chipsuri Chio.

Intersnack Knabber-Gebäck GmbH & Co. KG s-a înfiinţat în anul 1995, Din acel moment, aceasta a devenit liderul de piaţă al sectorului de snacks-uri sărate din Germania cu mărcile Chio, funny-frisch, Pom-Bär şi Wolf Bergstrasse.

Chio a fost prima marcă de chips-uri din Germania, prima fabrică ce le-a produs fiind înfiinţată în 1962. (sursa: money.ro)

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …