Thursday , June 30 2022

Marks & Spencer se retrage din România după 17 ani

marks&spencer

Retailerul britanic de îmbrăcăminte și decorațiuni interiorare Marks & Spencer a semnat decizia prin care se retrage de pe piața românească după 17 ani, închizând ultimele trei magazine care i-au rămas în portofoliu după cedarea altora către grupul cipriot Voici La Mode. Britanicii își închid magazinele argumentând că nu sunt rentabile, după ce au analizat performanța celor 466 de magazine pe care le deține în alte țări, în proprietate și în franciză.

Retailerul a semnat în această lună închiderea magazinelor din City Park Mall Constanța, Mega Mall București și centrul comercial Felicia Iași, informează Profit.ro.

Grupul Voici La Mode a preluat trei magazine Marks & Spencer în primăvara acestui an, magazine aflate în Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City).

Marks & Spencer nu a reuşit să găsească o alternativă viabilă pentru celelalte trei magazine aflate în Iaşi, Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa, prin urmare M&S a luat hotărârea de a închide aceste magazine în această toamnă.

„Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine M&S şi deschiderea de noi magazine M&S în locaţii premium. Ne vom concentra eforturile astfel încât Marks & Spencer să redevină destinaţia preferată pentru achiziţia de produse de înaltă calitate şi valoare în România”, a declarat directorul general al Grupului Voici La Mode, Artemis Antoniadou.

Marks & Spencer a fost înfiinţată în 1884 şi a intrat pe piaţa din România în 2000.

Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer din anul 1960 şi operează patru magazine în sistem de franciză M&S în Nicosia, Cipru. Grupul intenţionează să aducă şi alte mărci internaţionale pe piaţa românească.

 

Vezi si

Guvernul a aprobat amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Vezi condițiile

Guvernul a adoptat suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, în anumite …