Friday , October 7 2022

Lantul de magazine Hugo Boss pleaca din Romania

hugo-boss

Magazinele Hugo Boss din România se vor închide, în urma vânzărilor tot mai slabe din ultimii ani.

Andrei Alecu si Adrian Matei, cei care detineau franciza Hugo Boss in Romania, au decis sa incheie contractual cu brandul de lux si sa inchida cele doua magazine din Bucuresti si Constanta pe fondul scaderii vanzarilor cu 15-20% in ultimii doi ani, potrivit Wall-Street.ro.

Andrei Alecu si Adrian Matei au deschis primul magazin Hugo Boss in martie 2009, iar in decembrie au inaugurat si magazinul din Bucuresti. Investitia totala s-a ridicat la momentul respectiv la circa 2 mil. euro, suma din care cei doi oameni de afaceri au recuperat pana in prezent 20%.

“Nu am fost niciodata pe profit. Mai mult piata este in scadere. In ultimii doi ani vanzarile au scazut cu 15-20%. La aceasta se adauga si pretentiile in crestere ale partenerului extern. Daca reinnoiam contractul ar fi trebuit sa investim 800.000 de euro in remodelarea celor doua magazine. Am considerat ca aceasta investitie nu face sens”, a spus Alecu.

Cele doua magazine urmeaza sa fie inchise incepand cu 1 martie. In cele doua locatii lucrau 14 angajati. Potrivit lui Andrei Alecu, bonul de cumparaturi a scazut in ultima perioada cu 30-40% pana la valoarea de 800 de lei.

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …