Friday , August 12 2022

Curs BNR: Euro creşte după atentatele din Belgia

euro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,4694 lei/euro, în creştere uşoară comparativ cu cotaţia anterioară, pe fondul unei uşoare tendinţe a investitorilor de a reduce plasamentele în active mai riscante, aşa cum este considerată şi moneda românească, spun analiştii. Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4672 lei/euro.

Analiştii spun că în piaţă există o uşoară tendinţă de depreciere a leului, în ton cu evoluţia altor monede cu regim similar din regiune, în condiţiile în care există o uşoară revenire a aversiunii la risc a investitorilor.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, şi-a revenit în raport cu moneda naţională, până la 3,9848 lei, comparativ cu nivelul de luni, de 3,9619 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţionale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut cu 2 bani, până la 4,1053 lei.

 

Vezi si

Inflația a scăzut nesemnificativ de la 15,1 la 15%. Gazele s-au scumpit cu peste 70% în ultimul an iar combustibilii cu 35,63%; preţul la ulei a crescut cu 51,86%

Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condiţiile în care tarifele au …