Friday , December 1 2023

Coaliția dublează impozitul aplicat băncilor: 2% pe cifra de afaceri

Coaliția de guvernare PSD-PNL modifică în ultima clipă pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament marți, la ora 18:00. Pe parcursul zilei au fost depuse mai multe amendamente, iar unele prevederi au fost modificate. Spre exemplu, impozitul pe cifra de afaceri a băncilor a fost dublat – noua cotă e de 2%.

Liderii coaliției s-au reunit marți la Palatul Victoria pentru a definitiva forma finală a proiectului de măsuri fiscale. Pe parcursul zilei au stabilit și ce amendamente acceptă înainte ca Guvernul să meargă în Parlament pentru a-și asuma răspunderea pe acest pachet. În acest context, multe dintre prevederi sunt schimbate din mers.

Una dintre noile prevederi se referă la taxarea băncilor, care ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025. În varianta iniţială a proiectului de asumare, impozitul pentru bănci era de 1%.

Vezi si

800.000 de asigurări RCA încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie; ASF recomandă șoferilor reînnoirea polițelor cât mai repede

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 …

One comment

  1. O ce veste minunata…
    Desigur pentru cei cu credite. (cei ale caror oua sunt in menqhina bancara).