Wednesday , April 17 2024

Chevron suspenda activitatea din Vaslui, pe fondul protestelor

chevron

Compania Chevron urmeaza sa suspende activitatea de explorare a gazelor de sist din Pungesti, judetul Vaslui.

Decizia comunicata joi vine pe fondul protestelor desfasurate in localitate, care se desfasoara deja de patru zile, informeaza Digi 24.

Reprezentantii companiei au precizat ca vor sa aiba o relatie buna cu locuitorii zonei si amintesc ca proiectul lor are toate avizele necesare.

In schimb, manifestantii au precizat ca nu vor pleca acasa pana cand nu vor fi siguri de aceasta decizie.

Cei 500 de protestatari au format un lant uman, miercuri, in fata utilajelor companiei americane, care ar fi trebuit sa inceapa procedurile de constructie a primei sonde de explorare de gaz. Manifestatii pe aceasta tema au avut loc si in Bucuresti.

Chevron a obtinut autorizatia de constructie a sondei pe 4 octombrie, dupa ce a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul respectiv.

Valoarea lucrarilor pentru amenajarea platformei si amplasarea sondei de explorare se ridica la trei milioane de lei, iar durata lucrarilor este de 120 de zile, din care doua luni sunt alocate amenajarii platformei de forare si doua luni pentru foraj si prelevare de probe.

Prima sonda de explorare ar urma sa fie amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea si 950 metri de satul Pungesti.

Suprafata totala pe care se va intinde platforma de extractie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adancime de 3.000 de metri.

Vezi si

41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajați sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actualul loc de muncă, salariul, …