Friday , May 3 2024

Top 10 alimente si bauturi care favorizeaza aparitia cancerului

friptura

Exista unele alimente si bauturi care favorizeaza producerea cancerului, scrie sfatuparintilor.ro. Iata cum arata un top 10 al acestora:

1. Toata mancarea arsa (fripta sau prajita prea mult) care poate crea agenti cancerigeni. Chiar si painea prajita intra in aceasta categorie.
2. Carnea rosie. Mananca cat mai putin sau chiar deloc.
3. Zaharul, alb si brun.
4. Mancarea grea, sarata, afumata care creste riscul dezvoltarii cancerului la stomac.
5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezinta riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului – zahar si diferiti aditivi – cat din pricina a ceea ce inlocuiesc in dieta – bauturi si alimente care furnizeaza vitamine, minerale si alti nutrienti.
6. Cartofi prajiti, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.
7. Alimente si bauturi cu aditivi, de genul aspartam.
8. Excesul de bauturi alcoolice.
9. Dulciuri coapte pentru ca au in componenta acrilamida.
10. Pestele de cultura, care poate contine niveluri ridicate de toxine.

Exista insa si alimente care previn cumplita boala: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napi, bok choy, anghinarea, legumele verzi, varza rosie, sfecta, struguri, vin rosu, fasole, mazare, linte, fructe de padure, semninte de in, usturoi, ceapa, arpagic, praz, ceai verde si rosii.

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …