Sunday , April 28 2024

Afacerile lui Sam Antemie, in faliment

N Samoil Beniamin Antemie, r\d\u]eanul care `n luna mai a anului trecut a r\mas f\r\ un deget `n curtea lui Tomu]\ din Vicovu de Jos, a intrat pe m=na creditorilor n la Tribunal s-au `nregistrat deja dou\ cereri de faliment asupra principalei sale firme – SC Inter Kolb Trans SRL, iar Registrul Comer]ului a cerut `n instan]\ dizolvarea societ\]ii n

Dup\ mutilarea in stil mafiot din luna mai a anului trecut, c=nd omul de afaceri r\d\u]ean Samoil Beniamin Antemie a fost victima c\m\tarilor de la Vicov, care i-au t\iat un deget fiindc\ nu `[i pl\tise datoriile, a ie[it la iveal\ o `ntreag\ combina]ie `n care Antemie intrase anterior, beneficiind de rela]ii conving\toare cu b\ncile [i cu al]i parteneri de afaceri, care `i ofereau creditare necondi]ionat\. Principala firm\ a lui Samoil Antemie, SC Inter Kolb Trans SRL, avea trecere pe la mai toate b\ncile din Suceava, iar acolo unde Antemie se prezenta, era ca [i angajat creditul cerut.
Dup\ evenimentul nedorit din data de 1 mai 2009, c=nd Samoil Antemie a fost mutilat de c\m\tari, afacerile acestuia s-au pr\bu[it.
Oficiul Registrului Comer]ului Suceava a depus la sf\r[itul lunii trecute la Tribunalul Suceava o  cerere de dizolvare a SC Inter Kolb Trans SRL pentru c\ nu a depus bilan]ul societ\]ii pentru anul 2009.
Anterior, SC STAR XXL SRL a depus o cerere de dechidere a procedurii de faliment `mpotriva acestei societ\]i, la aceasta achies=nd [i Direc]ia General\ a Finan]elor Publice Suceava. De cur=nd, `n luna septembrie a acestui an, a fost depus\ la Tribunalul Suceava o alt\ cerere de deschidere a procedurii de faliment `mpotriva firmei Inter Kolb, de c\tre Banc Post. Toate aceste dosare sunt `n curs de solu]ionare la Tribunalul Suceava, av=nd termene `n perioada imediat urm\toare.
Samoil Beniamin Antemie are `ns\ `n spate o povar\ foarte grea.
Dup\ ce a intrat `n aten]ia opiniei publice mai `nt=i ca victim\ a c\m\tarilor de la Vicovu de Jos, care i-au t\iat cap\tul unui deget pentru c\ nu [i-a pl\tit o datorie de 150 de mii de euro, a fost dovedit ca fiind un individ f\r\ scrupule,  care a determinat 44 de oameni din municipiul R\d\u]i [i din `mprejurimi s\ angajaze `mprumuturi la b\nci `n cuantum total de 20 de miliarde de lei vechi, bani care au intrat direct `n buzunarul acestuia.

N Dosarul creditelor angajate de Inter Kolb [i patronul Antemie, `n studiu la DNA
Serviciul Teritorial Suceava al DNA se str\duie[te de mai bine de un an s\ finalizeze un dosar `n care  Samoil Beniamin Antemie [i Radu Sfichi, unul dintre participan]ii la ac]iunea din diminea]a zilei de 1 mai 2009 care a avut ca rezultat t\ierea degetului patronului de la Inter Kolb, sunt cerceta]i pentru fals [i uz de fals.
~n sarcina lui Antemie [i a lui Sfichi procurorii au re]inut c\, `n baza unor acte false de angajare, au ob]inut, pe numele a 44 de persoane, credite pentru nevoi personale pe care [i le-au `nsu[it, valoarea total\ a acestora fiind de 20 de miliarde de lei vechi, `n lei [i valut\.
De la CEC Bank, agen]iile Suceava [i R\d\u]i au fost angajate credite pe baz\ de documente false `n valoare total\ de 375.000 de lei. De la BCR, agen]iile Siret [i R\d\u]i s-au luat credite totale de 1.464.900 lei [i 30.900 de euro. De la Alpha Bank, agen]ia R\d\u]i s-au ob]inut credite ilegale de 10.000 de euro.
~n acela[i timp, au fost angajate credite [i `n numele societ\]ilor Inter Kolb Trans SRL R\d\u]i, apar]in=nd lui Samoil Antemie [i SC SFIVA SRL  G\l\ne[ti, apar]in=nd lui Radu Sfichi. Firma Inter Kolb a lui Antemie a angajat  credite bancare la BCR Siret – 112.500 euro, la Bank Post R\d\u]i – 76.000 de euro, la CEC Suceava 125.000 de euro [i aproximativ 800.000 de lei, dar [i un credit European Bank `n sum\ de 52.000 de lei. Firma lui Sfichi, mai modest\, are angajate mai pu]ine credite cercetate de DNA –  unul `n valut\ la BCR Siret, `n cuantum de 42.000 de euro, altul `n lei, la aceea[i sucursal\ bancar\, de 310.000 lei [i un altul, la Bank Post R\d\u]i, de 28.000 de euro.
Procurorii DNA au cerut la b\nci verificiarea tuturor creditelor luate pe cele dou\ firme, iar la ITM Suceava s-au dispus verific\ri ale persoanelor fizice care au angajat `mprumuturi bancare pentru Samoil Antemie [i Radu Sfichi.
De re]inut c\ [i cei 44 de `mpricina]i care au luat credite de la b\nci pentru Antemie [i Sfichi sunt b\ga]i `n aceea[i oal\ cu ace[tia, fiind cerceta]i [i ei pentru fals [i uz de fals, nefiind clar\ `nc\ participarea lor la ac]iune, mai ales c\ `n majoritatea cazurilor, persoanele `n cauz\ au acceptat promisiuni de angajare la firmele celor doi [i erau “[coli]i” cum s\ procedeze `n fa]a lucr\torilor bancari. O bun\  vreme nu au fost probleme  `n raporturile dintre principalii `nvinui]i [i colaboratorii lor, `n sensul c\ cei dint=i au pl\tit ratele la creditele angajate. Atunci c=nd ratele nu au mai fost pl\tite, cei 44 de beneficiari de credite care au cedat banii cuplului Antemie – Sfichi s-au revoltat [i au decis s\ denun]e `n[el\ciunea. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la Ziua Diasporei Poloneze: Continuarea A7 de la Siret spre Cernăuți și apoi spre Polonia ar întări legăturile dintre țările noastre

La invitația președintelui Uniunii Poloneze din România, deputatul Ghervazen Longher, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, …