Monday , April 29 2024

Lapte contaminat cu aflatoxina, retras de pe pietele din Romania

Două loturi de lapte ce conţinea aflatoxină a fost retras de pe piaţa românească. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, că a fost emisă o alertă privind două loturi de lapte în care s-a descoperit toxina.
“Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale, descoperim noi și noi lucruri. Sunt câteva situații de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria, care conține aflatoxină. S-a identificat și un procesator din România cu lapte cu aflatoxină”, a spus Constantin, citat de MEDIAFAX.
Un lot de lapte a fost descoperit la un procesator din România, înainte ca laptele să ajungă pe piaţă. A doua cantitate de lapte contaminat a fost identificată la un comerciant. Laptele de aici fusese importat din Ungaria.
Cele două loturi de lapte au fost retrase de pe piaţă.
Guvernul sârb a dispus, în urmă cu două săptămâni, retagerea de la vânzare a unor cantităţi de lapte suspectat de contaminare cu aflatoxină. Autorităţile sârbe au publicat, miercuri, rezultatele testelor efectuate pe produse lactate într-un laborator din Munchen, care au arătat un conţinut de aflatoxină peste limita maximă admisă.

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …