Wednesday , May 8 2024

David Cameron vrea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE, până în 2017

Premierul britanic David Cameron a promis că, în cazul în care va fi reales, va organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană până în 2017, a declarat acesta miercuri într-un discurs foarte aşteptat privind viitorul relaţiilor dintre Londra şi UE.

“Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out” (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a declarat şeful Guvernului britanic.

“După ce vom negocia un nou acord” privind relaţiile Marii Britanii cu UE, “vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE”, a declarat Cameron în acest discurs-cheie despre Europa.

Noua relaţie a Marii Britanii cu UE “va fi o relaţie centrată pe piaţa unică”, a declarat el.

“Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eşueze şi ca britanicii să devieze către ieşire”, a avertizat el.

“Eu nu sunt un izolaţionist”, a asigurat liderul conservator. “Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa”, a afirmat el.

Vezi si

Republica Moldova își propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria înainte de aderarea la UE

Republica Moldova își propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria, susținută de Rusia, înainte de a …