Tuesday , April 30 2024

Legea privind indemnizatia pentru mame, promulgata de presedintele Basescu

Președintele Traian Băsescu a semnat luni Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 referitor la majorarea la 85% a indemnizației pentru creșterea copilului.
La 1 octombrie, ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, l-a acuzat pe Traian Băsescu că întârzie promulgarea legii prin care se majorează la 85% cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
În replică, purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea preciza, tot la 1 octombrie, că Legea pentru aprobarea OUG 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială ”nu a fost depusă încă la Administraţia Prezidenţială în vederea promulgării ei de către preşedintele României”. Totodată, Bogdan Oprea menționa că ”aşa cum reiese în mod clar de pe website-ul Camerei Deputaţilor, legea se află încă la Secretarul General al Camerei Deputaţilor, unde a fost depusă în cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012”.
“Îmi cer scuze, am făcut o eroare. Eu am înţeles că avem drept cameră decizională Camera Deputaţilor şi în clipa în care a fost semnată am crezut că procedura s-a încheiat, dar legea trebuia semnată şi de Senat, de aceea a mai întârziat. Eu îmi cer scuze. Am dat vina exclusiv pe preşedinte şi iată că de data asta nu a fost vinovat”, a declarat Mariana Câmpeanu.
Camera Deputaţilor a adoptat, la 25 septembrie, proiectul de lege prin care indemnizaţiei de creştere a copilului este majorată de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …