Wednesday , May 15 2024

Organizatia Mondiala a Sanatatii, in alerta. A fost descoperit un nou virus din familia guturaiului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă, după ce a anunţat că a identificat, duminică, un nou virus din familia celor printre care se află guturaiul, informează Reuters.

Virusul, care este din aceeaşi familie cu SARS – cel care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 – a fost descoperit în Marea Britanie, la un bărbat de 49 de ani din Qatar, care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat OMS.

Noul virus face parte din categoria coronavirusurilor, o familie extinsă de agenţi patogeni printre care se numără guturaiul şi SARS.

“Dat fiind faptul că acesta este un coronavirus inedit, OMS este în prezent în proces de a obţine informaţii suplimentare pentru a stabili implicaţiile asupra sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat transmis de organizaţia din cadrul ONU.

SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) a apărut în China în 2002 şi a cauzat moartea a circa 800 de persoane la nivel mondial, după care s-a reuşit ţinerea sa sub control.

Director al Centrului pentru infecţii respiratorii al Colegiului Imperial din Londra, Peter Openshaw, a precizat că în această etapă există riscuri reduse ca virusul să reprezinte un motiv de îngrijorare.

antena3.ro

Vezi si

Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea ucide mai mulți oameni decât pandemia

Pandemia Covid-19 va părea „minoră” în comparație cu ceea ce se va întâmpla cu omenirea …

One comment

  1. Repede intrati pe piata cu vaccinurile ,acum e sezonul de facut bani!