Friday , May 17 2024

Băsescu: Îl rog pe "primul ministru mincinos Victor Ponta" să prezinte dovada privind Vila Dante

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, dacă “premierul mincinos Victor Ponta” prezintă dovada că a solicitat renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va solicita cetăţenilor să îl destituie duminică la referendum.
“Am înţeles că domnul Ponta a prezentat astăzi o vilă RA-APPS, Vila Dante, spunând că este vila pe care eu am cerut să fie pregătită. Pot să spun că am un mare regret, că am numit un mincinos prim-ministru al Guvernului României. Nu am cerut nici o astfel de acţiune din partea RA-APPS”, a spus Băsescu.
Traian Băsescu a mai declarat că mai are la dispoziţie Vila Lac 3 până în 2014, când îşi termină mandatul şi nu are nicio legătură cu îmbunătăţirile pe care le face RA-APPS în vilele pe care le deţine.
El a menţionat că “un element care ar putea explica ce face RA-APPS” este acela că în ultimii ani toate delegaţiile la nivel de şefi de stat, cu mici excepţii, refuză să se cazeze în Vila Lac 2 sau Vila Lac 1. În această situaţie “pentru delegaţii la nivel de şefi de stat invitate, trebuie să achităm cazarea lor la hotel, bănuiesc că ar putea fi o explicaţie undeva în zona asta, din punct de vedere al opţiunii RA-APPS de a pune la punct o vilă”.
Preşedintele suspendat a fost întrebat totodată despre declaraţia premierului potrivit căreia, dacă se va demonstra informaţia privind Vila Dante, “atunci Băsescu să dea banii înapoi”.
“Pentru ca o astfel de renovare să-mi poată fi pusă în sarcină trebuie să existe o solicitare a mea sau a Adminstraţiei Prezidenţiale, că altfel nu se apucă nimeni să pregătească pentru preşedinte o vilă. Or, eu îl rog pe primul ministru Victor Ponta, pe primul ministru mincinos Victor Ponta să prezinte o astfel de hârtie şi, dacă o prezintă, eu îi rog pe români să mă destituie duminică la referendum”, a afirmat Băsescu.
Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Vezi si

campaniel electorala, vot, alegeri, Obiectiv

Ghid pentru românii din diaspora pentru votul la europarlamentare, publicat de Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat un Ghid destinat alegătorilor …