Tuesday , April 30 2024

Limba romani, confundată cu limba română de un purtător de cuvânt al CE

Dennis Abbott, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a confundat limba romani cu limba română, miercuri, într-o conferinţă de presă la CE, el corectând confuzia după intervenţia unui alt purtător de cuvânt.
Dennis Abbott, purtător de cuvânt al comisarului pentru Educaţie şi Cultură, a făcut o prezentare, joi, în conferinţa de presă de la CE, a evenimentelor care vor fi organizate pentru a marca “Ziua europeană a limbilor”.
În acest context el a fost întrebat în limba franceză, în contextul unei referiri la limbile vorbite de minorităţi, despre limba romani.
“Romani? Nu, nu este o limbă minoritară. Este o limbă oficială a UE”, a răspus Abbott.
Pe fondul murmurului care s-a creat în sală, el a întrebat-o pe Pia Ahrenkilde Hansen, purtător de cuvânt al CE, aflată lângă el, dacă nu este vorba despre România.
Deşi iniţial i-a răspuns că este vorba despre România, purtătoarea de cuvânt a CE, Pia Ahrenkilde Hansen, i-a şoptit după câteva secunde, fiind însă auzită în microfon: “Cred că a spus romani, limba etniei roma”.
“Sunt dezolat pentru întrebarea dinainte, referitoare la limba etniei roma”, a intervenit Abbott la următoarea întrebare, adăugând că CE apreciază “toate limbile din Europa, inclusiv pe cea a romilor”.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …