Sunday , May 19 2024

Barbatul care a `njunghiat un t=nar `n centrul orasului C=mpulung, arestat pentru 29 de zile

Judec\torii Tribunalului Suceava au dispus, ieri, arestarea lui Sorin Mariuseac pentru o perioad\ de 29 de zile, sub aspectul comiterii infrac]iunii de tentativ\ de omor n `n urm\ cu dou\ zile, Mariuseac, afl=ndu-se `n centrul ora[ului C=mpulung, a scos un cu]it [i l-a `njunghiat `n plin\ strad\ pe Mihai Hreniuc de 26 de ani, din comuna Moldova Suli]a
Sorin Mariuseac a fost adus ieri `n fa]a magistra]ilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiv\ sub aspectul de tentativ\ la infrac]iunea de omor calificat. Judec\torii au admis propunerea [i au dispus arestarea inculpatului pentru o perioad\ de 29 de zile. Decizia nu este definitiv\, put=nd fi atacat\ cu recurs la Curtea de Apel Suceava.
Mariuseac a fost re]inut de poli]i[ti `n cursul zilei de luni, dup\ ce a `njunghiat un t=n\r `n centrul municipiului C=mpulung Moldovenesc.
Ieri la ora 08.50, poli]i[tii c=mpulungeni au fost sesiza]i despre faptul c\, în fa]a unui magazin din localitate, a fost înjunghiat\ o persoan\ de sex masculin.
~n urma cercet\rilor, anchetatorii au stabilit c\ la data de 19 martie, ora 08.50, pe fondul unor neîn]elegeri mai vechi [i a consumului de b\uturi alcoolice, între Mihai Hreniuc de 26 de ani [i Sorin Mariuseac de 28 ani, ambii din comuna Moldova Suli]a, a izbucnit un conflict în zona central\ a municipiului Câmpulung Moldovenesc. Cei doi au b\ut `mpreun\ `ntr-un bar din localitate, dup\ care s-au luat la ceart\. Mariuseac a scos un cu]it [i l-a urm\rit pe Hreniuc pe o distan]\ de aproximativ 150 m, aplicându-i ini]ial o lovitur\ în zona fesei stângi.
Speriat\ de cele `nt=mplate, victima a mai fugit circa 20–30 m, refugiindu-se în holul unei case de schimb valutar. Aici, `n ciuda faptului c\ `n zon\ se aflau mai multe persoane, suspectul i-a mai aplicat lui Mihai Hreniuc dou\ lovituri de cu]it, în zona cervical\ [i a gâtului.
Partea v\t\mat\ a fost transportat\ de urgen]\ la Spitalul Jude]ean Suceava, unde a fost supus\ unei interven]ii chirurgicale, motiv pentru care nu a putut fi examinat\ medico-legal, urmând ca aceast\ activitate s\ fie efectuat\ ulterior.
Sorin Mariuseac a fost identificat `n scurt timp [i re]inut de poli]i[ti. Acesta [i-a recunoscut fapta [i a declarat anchetatorilor c\ `l cunoa[te de mai mult\ vreme pe t=n\rul `njunghiat. Potrivit declara]iilor acestuia, anul trecut, `n preajma s\rb\torilor, victima l-ar fi b\tut pe agresor. Din aceste motive, Mariuseac s-a hot\r=t s\ se r\zbune [i l-a `njunghiat pe Hreniuc. Agresorul a fost adus ieri `n fa]a instan]ei cu propunere de arestare preventiv\ pentru 29 de zile, propunere ce a fost acceptat\. Cercet\rile `n cauz\ sunt continuate de procurori ai Parchetului de pe l=ng\ Tribunalul Suceava. (P. BONDAR)

Vezi si

Candidații liberali la primăriile Comănești și Cacica, ”doi stâlpi ai Bucovinei”, lansați în prezența lui Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri la lansarea a …