Thursday , May 9 2024

Peste doua milioane de lei pentru spitalele sucevene

N pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a anun]at c\ Guvernul a alocat fonduri pentru lucr\rile necesare la Spitalul Jude]ean de Urgen]\ „Sf=ntul Ioan cel Nou” Suceava [i ale Spitalului Municipal Vatra Dornei
Guvernul a alocat peste dou\ milioane de lei `n vederea derul\rii unor lucr\ri la dou\ unit\]i spitalice[ti din jude]ul Suceava. Anun]ul a fost f\cut, ieri, de pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur. El a precizat c\ este vorba de Spitalul Jude]ean de Urgen]\ (SJU) „Sf=ntul Ioan cel Nou” Suceava unde se va duce aproape dou\ treimi din suma alocat\ de Guvern [i de Spitalul Municipal Vatra Dornei.
La SJU Suceava a fost alocat\ suma de 1,5 milioane de lei, potrivit afirma]iilor lui Gheorghe Flutur, aceasta urm=nd a fi destinat\ lucr\rilor ce ]in de amenaj\ri interioare precum `nlocuirea de re]ele electrice din interiorul spitalului. ~n ce prive[te Spitalul Municipal Vatra Dornei, care activeaz\ `ntr-o cl\dire veche de peste un secol, acolo au fost repartizate 900.000 de lei de la Guvern, banii urm=nd a fi utiliza]i la plata lucr\rilor de refacere a fa]adei.
Reamintim c\ `n ultimii ani au fost alocate de la Guvern sume importante de bani pentru unele unit\]i spitalice[ti din jude]ul Suceava, fonduri foarte multe fiind alocate la SJU Suceava. De altfel, recent, au fost recep]ionate lucr\rile de la cele patru pavilioane ce apar]in de SJU [i care sunt cunoscute sub denumirea de „Spitalul Vechi”.
~n [edin]a de ieri a CJ Suceava, recep]ionarea lucr\rilor la cele patru pavilioane a fost un prilej pentru o serie de repro[uri pe linie politic\. Astfel, consilierul jude]ean liberal Br`ndu[el Nichitean i-a repro[at lui Gheorghe Flutur c\ a omis s\ `i invite la eveniment pe consilierii jude]eni ai PNL, adres=nd invita]ii doar la consilierii jude]eni ai PDL [i PSD. Gheorghe Flutur a recunoscut c\ din acest punct de vedere trebuia s\ fie „pu]in mai atent”, spun=nd c\ a fost vorba de o nesincronizare din cauza mut\rii pe vineri a [edin]ei CJ, programat\ ini]ial a avea loc mar]i. (D.P.)

Vezi si

Fiecare elev de la Liceul cu Program Sportiv are propriul dulăpior pentru rechizite și lucruri personale. Telefoanele vor fi ”încuiate” în timpul orelor

În urmă cu un an de zile, conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava implementa, în …