Thursday , May 9 2024

Testele ADN au confirmat că rămășițele umane găsite într-o fermă părăsită din Italia aparțin Andreei Rabciuc, suceveanca dispărută  acum doi ani

E oficial: rămășițele umane găsite luna trecută într-o cabană din provincia italiană Ancona aparțin Andreei Rabciuc, suceveancă dispărută în 2022. ADN – ul analizat pe rămășițele umane găsite pe 20 ianuarie într-o fermă din Castelplanio din provincia Ancona îi aparțin Andreei Rabciuc , campioană română la tir, în vârstă de 27 de ani, care locuia la Jesi, dispărută în zona rurală din Vallesina pe data de 12 martie 2022 . Confirmarea testului genetic a sosit zilele trecute, după autopsia și analizele specifice solicitate de Parchet, a informat, marți,  rainews.it.

Tânăra a fost căutată îndelung timp de aproape doi ani, iar trupul ei a fost apoi găsit la mai puţin de un kilometru de locul unde a dispărut . În dimineața zilei de 12 martie  2022 a pornit pe jos, pe Via Montecarottese, între Jesi și Moie, a susținut întotdeauna Simone Gresti , 44 de ani, iubitul fetei la acea vreme, după o ceartă între cei doi în timp ce erau la o petrecere cu niste prieteni.

Andreea plecase fără telefonul mobil care a rămas în posesia lui Gresti. Bărbatul rămâne în continuare singura persoană cercetată de procurori pentru ipoteza răpirii, omor voluntar, instigare la sinucidere și trafic de droguri. Gresti a respins mereu acuzatiile, reiterând ca o iubea pe Andreea ăi nu era in stare să îi facă rău.

CITIȚI și Trupul Andreei Rabciuc, sportiva suceveancă dată dispărută în 2022 în Italia, ar fi fost găsit într-o fermă părăsită

Rămășițele tinerei au fost găsite la capătul unei scări,  într-o porțiune inutilizabilă a fermei, de parcă ar fi căzut de sus .

Pe o scândură, în apropierea acesteia, a fost găsit un mesaj scris dezordonat cu un marker: „ dacă nu mi-ar fi luat mobilul, aș fi sunat-o pe mama ”. Sunt elemente care ar putea sugera un gest voluntar, chiar dacă anchetatorii nu exclud posibilitatea unei înscenări care să-i inducă în eroare și să lase deschis fiecare scenariu. Se așteaptă rezultatele unor noi investigații, pentru a înțelege dacă cadavrul a fost întotdeauna în fermă sau a fost dus acolo mai târziu, mai precizează  rainews.it.

Andreea a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și a făcut parte din lotul României de seniori. Ea a fost legitimată la CSS Rădăuți și CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câțiva ani. (O.S.)

 

Vezi si

Manifestul lui Flutur pentru tineri, un prilej de discuții oneste despre probleme civice, politice, economice și sociale

Manifestul politic VOI al lui Gheorghe Flutur pentru tineri a continuat într-o nouă abordare legată …