Friday , May 10 2024

Regizorul Martin Scorsese s-a întâlnit cu papa Francisc la Vatican

Regizorul american de origine italiană Martin Scorsese s-a întâlnit miercuri cu papa Francisc la Vatican cu ocazia audienței generale săptămânale a suveranului pontif, informează agenția de presă ANSA. Părintele Antonio Spadaro, subsecretar al Dicasterului pentru cultură și educație, a calificat această vizită a cineastului drept “o continuare a unui dialog între doi oameni de geniu și de experiență, pentru care figura lui Cristos are o fascinație și o valoare extraordinare”.

Cotidianul Il Messaggero amintește că aceasta nu este prima întâlnire între papa Francisc și Martin Scorsese, care l-a vizitat pe suveranul pontif la Vatican la sfârșitul lunii mai 2023. Atunci, cineastul american și-a anunțat intenția de a regiza un film despre Iisus, inspirat de lungmetrajul “Evanghelia după Matei”, regizat de Pier Paolo Pasolini.Cu acea ocazie, Martin Scorsese a decis să răspundă apelului lansat de papa Francisc, care le-a cerut artiștilor să creeze mai multe conținuturi bazate pe conceptul credinței. În îndelungata sa carieră, regizorul american a inclus în multe dintre filmele sale, chiar și în producții epice despre mafioți, diverse teme catolice, iar în drama sa din 1988 “The Last Temptation of Christ” l-a ilustrat în mod memorabil pe Iisus. Acel film a fost interzis și considerat ca fiind blasfemator de multe personalități și țări creștine, dar nu și de Vatican.

Ulterior, în 2016, Martin Scorsese a regizat filmul “Silence”, care relatează persecuțiile suferite de misionarii iezuiți trimiți în secolul al XVII-lea în Japonia, unde un alt iezuit, Francis Xavier, un tovarăș al fondatorului Companiei lui Iisus, Sfântul Ignațiu, a adus credința creștină în 1549. Acel film a fost proiectat în 2016 la Vatican. Francisc este primul papă iezuit din istoria Bisericii Catolice și este deja de notorietate faptul că el s-a alăturat Ordinului Iezuit în tinerețe, când spera să devină misionar în Japonia. (Agerpres)

Vezi si

 Spitalul Foișor: Florin Piersic are o stare generală gravă, în urma unui sepsis

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, joi, de la …