Thursday , May 9 2024

Acte adiționale la proiecte care vor putea schimba înfățișarea clădirilor din centrul Sucevei

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a semnat, la București, la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență, actele adiționale pentru două dintre proiectele care, odată implementate, vor putea da o nouă înfățișare zonei centrale din municipiul Suceava.

Ambele acte adiționale sunt în implementare pe Componenta 5 a PNRR – „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a Municipiului Suceava din cadrul Asociației de proprietari nr. 3 Lot 1 și Lot 2”.

Valoarea totală a celor două proiecte este de 28.099.529 lei, echivalentul a 5,6 milioane euro. În reabilitare moderată vor intre blocurile din așa numitul lot 1 și anume: Bloc 6 (sc. A+B+C) –  str. Ștefan cel Mare nr 4; Bloc 2 A – str. Vasile Alecsandri nr.6;  Bloc 2 B – str. Vasile Alecsandri nr. 4. În ceea ce privește imobilelel din lotul 2, acolo se va face o reabilitare profundă și sunt vizate clădirile: Bloc 4 Hotel (scara A+B+C+D), str. Nicolae Bălcescu nr 4; Bloc 1A, str. Dimitrie Onciu nr 10; Bloc 1 B, str. Nicolae Bălcescu, nr.6; Bloc 1C, str. Nicolae Bălcescu, nr 8.

„Pentru ambele proiecte s-au obținut autorizațiile de construire și au fost lansate procedurile de achiziție pentru lucrări, urmând ca licitațiile să fie pe 22 ianuarie pentru Lot 1 și pe 31 ianuarie pentru Lot 2. În continuare urmărim liniile de finanțare, și pe alte componente, pentru viitoare proiecte, ce vor putea fi depuse de către municipalitate pentru suceveni”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Nicolae Ciucă și Ligia Deca vor participa, mâine, la lansarea candidaților PNL Suceava 

Liderul național al Partidului Național Liberal și președinte al Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, va fi …