Friday , May 10 2024

O nouă dezbatere crucială pentru Centura Humorului

Proiectul privitor la traseul șoselei de centură a orașului Gura Humorului va fi din nou supus dezbaterii publice cu privire la impactul asupra mediului și a altor două studii complementare.

Dezbaterea publică a raportului, precum și a studiilor de evaluare adecvată și de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă va avea loc la sala de ședințe a Primăriei Orașului Gura Humorului, în data de 3 octombrie a.c., începând cu orele 11:00.

Miza este uriașă de data asta: „tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu”. O eventuală respingere ar putea conduce până la reluarea procedurilor. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul APM Suceava până la data de 3 octombrie.

Raportul Agenției de Protecție a Mediului care poate fi consultat de public la sediul APM și cel al Consiliului Județean Suceava, aceasta din urmă fiind instituția care a inițiat, cu doi ani și jumătate în urmă, licitația deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate al șoselei de centură în profil de drum expres. Studiul de fezabilitate a fost realizat și au fost demarate demersurile pentru avizare la celelalte instituții competente. Asta mai ales în condițiile în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că administrația județeană va face demersurile pentru accesarea de fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv important de infrastructură care va face parte din viitoarea Autostradă a Nordului.

Ba chiar, ulterior, Gheorghe Flutur a confirmat ceea ce anticipase cotidianul Obiectiv de Suceava cum că nu doar de șoseaua de centură a Humorului se va ocupa CJ Suceava, ci și de drumul expres de la Suceava la Botoșani pentru care deja a inițiat licitația în scopul elaborării studiului de fezabilitate. Un ultim anunț al APM Suceava se referă la faptul că raportul privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată, pentru proiectul „VARIANTA DE OCOLIRE GURA HUMORULUI” propus a fi amplasat în orașele Gura Humorului și Frasin, precum  și în comunele Capu Câmpului și Păltinoasa a fost depus.

Rapoartele și studiile pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului din mun. Suceava, str. Bistriței, nr. 1 A și la sediul Consiliul Județean Suceava din municipiul Suceava str. Ştefan cel Mare, nr. 36, județul Suceava, în zilele de luni-vineri, între orele 9-14. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Fiecare elev de la Liceul cu Program Sportiv are propriul dulăpior pentru rechizite și lucruri personale. Telefoanele vor fi ”încuiate” în timpul orelor

În urmă cu un an de zile, conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava implementa, în …