Saturday , May 11 2024

Cristian Cioacă, închis pentru uciderea soției, Elodia Ghinescu, va fi eliberat după aproape 10 ani

Tribunalul Argeș a decis luni, 22 august, eliberarea condiționată a fostului polițist Cristian Cioacă. Decizia instanței este definitivă și va fi pusă în aplicare de îndată. Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv în 2014 la la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

Înainte de condamnare, Cioacă a mai executat 449 de zile de arest preventiv. Pe lângă zilele de închisoare executate, potrivit datelor din dosar, 480 de zile a câștigat Cioacă pentru „condiţii necorespunzătoare de detenție”, iar alte 712 zile i s-au considerat executate ca urmare a muncii prestate.

Elodia a dispărut în 2007, iar trupul său nu a fost găsit nici până în prezent. Cristian Cioacă se află în închisoare de pe 18 iunie 2014 și executarea pedepsei urma să expire pe 2 august 2028.

Încarcerat în Penitenciarul Mioveni, Cioacă a înaintat prima cerere privind liberarea condiționată la începutul acestui an. Judecătoria Pitești și mai apoi Tribunalul Argeș s-au opus ieșirii din închisoare pentru bună purtare a fostului polițist. I s-a stabilit termen pentru introducerea unei noi solicitări luna mai, anul curent. Noua solicitare a fost respinsă inițiat de Judecătoria Pitești, dar a fost admisă marți de Tribunalul Argeș. Decizia este definitivă.

Vezi si

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate în patru zile de ANPC, iar la 71 de tone au fost găsite nereguli

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de aproximativ 1,1 milioane lei, …