Friday , May 10 2024

Jamie Foxx, scuze după o postare antisemită. Jennifer Aniston, acuzată că a dat like

Actorul Jamie Foxx (55 de ani) a postat vineri un text controversat pe Instagram, unde are aproape 17 milioane de urmăritori. „Ei l-au ucis pe tipul acela, pe nume Isus… Ce crezi că îți vor face ție?!“, a scris starul, adăugând hashtag-urile #fakefriends #fakelove.

El a șters ulterior postarea, dar nu înainte de a fi acuzat de antisemitism pe rețelele sociale, relatează The Independent. Foxx a prezentat „cele mai sincere scuze“ pentru orice prejudiciu cauzat, explicând că postarea sa făcea referire la un „prieten fals“, care l-a trădat.

Potrivit BBC, unii utilizatori de pe rețelele sociale au spus că postarea lui Foxx reflecta o credință antisemită cum că poporul evreu ar fi fost responsabil colectiv pentru moartea lui Iisus Hristos. Biserica Catolică Romană a respins oficial această idee în 1965.

„Vreau să cer scuze comunității evreiești și tuturor celor care au fost jigniți de postarea mea. Știu că modul în care am folosit cuvintele a fost jignitor și îmi pare rău. Am doar dragoste în inima mea pentru toată lumea. Iubesc și susțin comunitatea evreiască“, a scris Foxx. “Ca să clarific, am fost trădat de un prieten fals și asta am vrut să spun cu ‘ei’, nu altceva”, a spus starul.

Una dintre aprecierile primei postări (înainte de a fi ștearsă) părea să vină de la actrița Jennifer Aniston, dar aceasta a negat într-un story pe Instagram: „Acest lucru îmi provoacă greață. Nu am dat «Like» nici din greșeală, nici intenționat. Vreau să fie clar pentru prietenii mei și pentru oricine s-a simțit lezat că nu tolerez nicio formă de antisemitism și de ură“.

 

Vezi si

Eurovision. Cele 10 țări calificate după prima semifinală. Moldova a ratat finala

Primele 10 ţări care s-au calificat în finala concursului muzical Eurovision au fost selectate după …