Saturday , May 11 2024

Klaus Iohannis i-a numit pe Alex-Florin Florența ca procuror general și pe Marius-Ionuț Voineag șef al DNA

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florența în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) pe o perioadă de trei ani și decretul pentru numirea lui Marius-Ionuț Voineag ca procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a transmis Administrația Prezidențială.

Astfel, șeful statului a semnat următoarele decrete:

„- Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florența în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani;

– Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuț Voineag în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani”.

Pe 23 martie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile pentru procuror general și procuror-șef al DNA. Alex-Florin Florența a fost avizat favorabil de CSM pentru funcția de procuror general, iar Marius-Ionuț Voineag a fost avizat favorabil pentru procuror-șef al DNA. Alina Albu, propusă pentru șefia DIICOT, dar avizată negativ de CSM, va susține un nou interviu.

 

Vezi si

Aurora boreală, vizibilă în mai multe zone ale României

În noaptea de 10 spre 11 mai românii au fost martorii unui fenomen rar, care …