Tuesday , April 30 2024

Sorana Cîrstea, sferturi de finală în „Dubla Soarelui”, Indian Wells și Miami. Urmează Sabalenka

Sorana Cîrstea s-a calificat luni seară în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Miami, imediat după sfertul de finală de la Indian Wells, unde a fost eliminată de lidera mondială, Iga Swiatek.

Sorana a trecut în optimi de finalista de Grand Slam, cehoaica Marketa Vondrousova și va juca mai departe cu Aryna Sabalenka, locul doi mondial.

După victorie, Cîrstea a dezvăluit că a trecut prin momente dificile, deoarece la începutul sezonului a traversat o perioadă fără rezultate.”Cu fiecare victorie încrederea crește. Știam că Marketa Vondrousova este o jucătoare incomodă, o jucătoare foarte tenace. În același timp simțeam că meciul este în mâna mea. În momentele importante serviciul m-a ajutat, m-a ținut acolo sau m-a scos din situații dificile.Am muncit enorm să fiu aici. Ultimele luni au fost grele, și din punct de vedere fizic și mental. Nu e ușor să muncești zi de zi și să nu vezi rezultate. Am continuat să cred în ceea ce fac cu Thomas.Mă bucur pentru că se văd rezultatele și, cel mai important, se vede progresul din joc”, a spus Sorana Cîrstea, într-un interviu acordat jurnalistului Gabriel Morariu, exclusiv pentru Digi Sport.

După victoriile cu greutate, la rând, la Garcia, Muchova și Vondrousova, Sorana Cîrstea face un salt spectaculos de locuri în topul WTA, ajungând pe poziția 51 mondială.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …