Tuesday , April 30 2024

300.000 de euro pentru întreținerea anuală a zonei de agrement a râului Suceava

Bugetul local al Municipiului Suceava ar fi de 300.000 de euro pentru întreținerea zonei de agrement a râului, adică acea zonă de pe malul stâng, amenajată cu fonduri europene în aval și amonte de podul de la bazar, proiectul fiind de aproape trei milioane de euro fără TVA (contractul fiind modificat prin două acte adiționale). Suma de trei sute de mii de euro (un echivalent aproximativ în lei) rezultă dintr-un anunț de participare publicat pe SEAP, săptămâna trecută, de Primăria municipiului Suceava pentru o licitație deschisă în scopul atribuirii unui contract de prestare a serviciilor de întreținere ale zonei de agrement de pe râul Suceava. Licitația va avea loc pe data de 12 aprilie, valoarea estimată a contractului fiind de 1,5 milioane lei fără TVA, durata fiind pe 12 luni.

Lucrările ce urmează a fi executate sunt: tundere gazon, cosit iarba pe suprafețe cu gazon rulou (perioada aprilie – noiembrie); tundere gazon, cosit iarba pe suprafețe cu gazon semănat și iarba sălbatică (perioada mai – octombrie); aerisitul (scarificarea) gazonului; semănat gazon; plivit buruieni din suprafețele gazonate (perioada mai – octombrie); greblat suprafețe gazonate pentru îndepărtarea frunzelor uscate, crengi; degajarea săptămânală a terenului de corpuri străine (perioada aprilie – noiembrie); plantare plante anuale/bienale; scos flori trecute după sezon; plivit, săpălugit, îndepărtare buruieni, îndepărtare flori ofilite/uscate cu înlocuirea lor, mobilizare sol, tăieri de formare în rondouri/rabate flori, afânat, completat și îngrijit bordură decorativă (perioada mai – octombrie); aplicarea îngrășămintelor organice, chimice (suprafețe gazonate, iarba și suprafețe flori); combatere boli și dăunători mecanizat/manual; măturat săptămânal alei pietonale, piste biciclete, spații de joacă, terenuri activități sportive-recreative (perioada aprilie – noiembrie); completare/așternere cu nisip sau pietriș pentru gropile de la locurile de joacă și alei; curățat și igienizat săptămânal bănci și coșuri de gunoi (perioada aprilie – noiembrie); mentenanță lunară sistem automatizat de irigat (perioada aprilie – noiembrie).

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport – calitate preț în care 90% din punctaj în reprezintă componenta financiară a ofertei iar 10% din punctaj este dat de „experiența profesională a coordonatorului serviciilor de specialitate”. Una din condițiile cerute pentru ofertanți este ca din lista principalelor prestari de servicii efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani (calculați până la data limită de depunere a ofertelor stabilită inițial prin anunțul de participare), din care să rezulte că a prestat servicii similare, în valoare cumulată de cel puțin 1.000.000 lei fără TVA. În cazul unei asocieri, dovada prestării de servicii similare în valoare de cel puțin 1.000.000 lei fără TVA va fi îndeplinită prin cumul.

Anul trecut, tot în prima jumătate a lunii aprilie, a avut loc o licitație pentru același obiect de activitate, singura ofertă care s-a prezentat fiind din partea firmei ARTPEISAJ, fiind declarat subcontractant societatea TEHNOELECTRIC. În 11 mai, adică la mai puțin de o lună de la termenul limită de depunere al ofertelor, comisia de analiză a licitației a deliberat iar contractul a fost semnat peste câteva zile pentru suma de 1.080.002,44 lei fără TVA. Este adevărat că licitația de anul trecut a avut o estimare de 1,35 de milioane de lei față de cea din acest an pentur care s-a estimat că serviciile de întreținere pe durata a 12 luni ar putea costa 1,5 milioane lei. Este de remarcat că – așa rezultă din datele de pe SEAP – în decursul lui 2022 nu au fost solicitate suplimentări de sume. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …