Tuesday , April 30 2024

Grădinița cu Program Normal Deleni – Pârteștii de Jos este încadrată în clasa de risc seismic I. Preșcolarii ar urma să fie relocați

Ministerul Educației a făcut publică lista unităților de învățământ din România cu risc seismic I, în urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Din cele 39 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic I, doar 21 sunt în uz, 15 clădiri având destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații.

În lista unităților de învățământ încadrate în clasa I de risc seismic apare o singură unitate din județul Suceava, și anume Grădinița cu program normal Deleni, arondată Liceului Tehnologic ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, care are un singur corp de clădire. Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului, corpul de clădire în care funcționează grădinița are 2 etaje și a fost construit în anul 1924.

Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

”Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România”, a informat Ministerul Educației. (O. N.)

 

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …