Tuesday , April 30 2024

Medicii ieșeni au fost nevoiți să amputeze piciorul replantat al tânărului lovit de tren la Vatra Dornei

Adolescentul de 16 ani accidentat de tren la Vatra Dornei  la finalul lunii ianuarie este în continuare internat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Din nefericire, cu toate că specialiștii ieșeni anunțau că au reuşit să replanteze piciorul băiatului, anunțând și o evoluție favorabilă, acum situația s-a înrăutățit. Medicii spun că gamba stângă replantată nu a rămas viabilă după replantare și au fost nevoiți să i-o amputeze, relatează BZI.ro.

„Gamba stânga replantată nu a rămas viabilă după replantare, în ciuda intervenţiilor chirurgicale seriale, terapiei suportive, din cauza particularităţilor mecanismului de producere, politraumă prin accident feroviar, cu amputaţie prin strivire la nivelul gambei stângi”, a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Reamintim că băiatul de 15 ani a fost supus pe 18 ianuarie unei intervenții complexe, în urma căreia medicii de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași au reușit  să-i replanteze gamba stângă.

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală -echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat  atunci dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

Băiatul a fost adus în 17 ianuarie cu elicopterul SMURD Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării Vatra Dornei Băi şi i-a fost amputat un picior. (O.S.)

 

Vezi si

Probleme în echipa PSD pentru Consiliul Local Suceava

Consilierul local social-democrat Gabriel Buciac a depus o cerere la biroul electoral pentru retragerea candidaturilor. …

One comment

  1. De ce l-au dus la Iași și nu la Cluj sau Târgu Mureș?! La Iași sunt cei mai slabi și rapanosi medici!