Friday , May 3 2024

Un bebeluș de 7 luni din Bistrița Năsăud a murit din cauza gripei. Fetița nu suferea de alte boli

O fetiță de 7 ani bolnavă de gripă, din Bistrița-Năsăud, a murit, deși nu avea alte afecțiuni. Județul a înregistrat în luna ianuarie 13 decese din cauza gripei, potrivit datelor transmise de DSP, scrie bistriteanul.ro

Conform șefei Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, majoritatea deceselor au fost înregistrate la persoane de peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni, însă au existat excepții de vârstă. Printre acestea, fetița de 7 luni care a fost transferată la spital la Cluj, unde a și murit.

„E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză”, a explicat șefa DSP Bistrița Năsăud, Anca Andrițoiu.

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …