Saturday , April 27 2024

Hugo Chavez ar mai avea de trăit doar doi ani, spune fostul său medic

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, pare să mai aibă de trăit doar doi ani, a declarat fostul său medic, în timp ce liderul de la Caracas se află într-o vizită în Cuba, la un control în urma unui tratament pentru cancer, relatează postul american de televiziune Fox News.

Chavez, în vârstă de 57 de ani, a fost supus unor proceduri de chimioterapie în Cuba, în patru rânduri, de când a dezvăluit că i-a fost extirpată o tumoare canceroasă, în iunie. Însă Venezuela a oferit prea puţine detalii despre natura acestui cancer, în fară de faptul că este localizat la nivelul zonei pelviene.

Salvador Navarrete, fostul său medic personal, a declarat duminică, pentru ziarul mexican Milenio Semanal, că starea de sănătate a lui Chavez este mai rea decât se admite în mod public. Doctorul a spus că prognosticul “nu este bun”. “Când spun asta, înţeleg că nu are de trăit mai mult de doi ani”, a adăugat el.

Navarrete a apreciat că Chavez pare să sufere de o tumoare la nivelul pelvisului sau de un sarcom, ceea ce ar explica tratamentul intensiv. El a fost medicul personal al lui Chavez din 2002 şi până la începutul acestui an, când preşedintele venezuelean şi-a înlocuit întregul personalul medical cu medici cubanezi.

Chavez a declarat pentru televiziunea venezueleană, înainte să plece la Havana, că este vorba despre o vizită de rutină, dar nu a oferit niciun detaliu despre starea sa de sănătate. Potrivit unor informaţii anterioare, este vorba despre o vizită pentru efectuarea unor teste cu scopul de stabili dacă în corpul său există sau nu celule maligne, potrivit AFP.

Hugo Chavez se află la putere din 1999 şi a declarat că va recupera la timp, pentru a câştiga alegerile din 2012.

Vezi si

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat …