Tuesday , April 30 2024

Al doilea ucrainean dispărut în Munţii Maramureşului a fost găsit mort

Cel de-al doilea ucrainean dintre cei patru dați dispăruți de Crăciun în Munţii Maramureşului a fost găsit mort. Alți doi ucraineni au fost salvați, iar unul a fost găsit de asemenea decedat.

Joi, în jurul prânzului, echipele din teren au descoperit corpul unui bărbat fără semne vitale la aproximativ doi kilometri de locul unde au fost salvaţi recent doi ucraineni.

La fața locului se află patru salvamontişti şi doi poliţiişti de frontieră. Ei au fost cei care l-au găsit pe bărbat într-o zonă extrem de periculoasă, la baza unei stânci înalte de câţiva zeci de metri.

Cel mai probabil, bărrbatul a căzut în acel loc şi acolo a și murit.

În zonă este un strat gros de zăpadă, iar echipele care sunt acolo aşteaptă un elicopter SMURD care să scoată cadavrul din zona respectivă.

Ulterior, cazul va fi preluat de Poliţia Maramureş.

În ajunul Crăciunului, un grup de ucraineni a sunat la 112 și a cerut ajutor, spunând că au rămas blocați la o altitudine de peste 1.800 de metri, în zona Vârfului Pop Ivan, unul dintre ei având şi piciorul fracturat după ce a căzut într-o prăpastie. Doi dintre cei patru ucraineni au fost salvați  în zona vârfului Pop Ivan. Aceștia au fost observați dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație. Unul dintre ei a fost preluat de elicopter, iar celălalt a fost coborât pe jos.

 

Vezi si

Finanțarea autostrăzii A7 a fost aprobată de deputați

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, contractul de finanţare, în valoare de 600 de milioane …