Tuesday , April 30 2024

VIDEO. Atac armat în centrul Parisului. Doi morți și șase răniți

Un bărbat înarmat a deschis focul, vineri, în centrul Parisului, a ucis doi oameni și a rănit alți șase, relatează BBC. Conform The Telegraph, doi dintre răniți sunt în stare critică. Presupusul atacator, un bărbat care are în jur de 60 de ani, a fost arestat, conform televiziunii BFM TV din Franța.

Atacul a avut loc în zona arondismentului 10 al capitalei franceze. BBC scrie că suspectul are vârsta de 69 de ani și că a fost capturat rapid de poliție după atac. Poliția franceză a transmis că acționează la fața locului și a îndemnat publicul să păstreze distanța de zona Rue D’Enghien, unde a avut loc atacul.

Un martor ocular a spus că șapte sau opt focuri de armă au fost trase și că în zonă a fost haos, conform France24. Polițiștii au reușit să-l rețină pe suspect fără ca acesta să opună rezistență și au găsit și arma folosită în atac. Procurorii francezi au deschis deja o anchetă pentru crimă.

Nu există încă indicii u privire la motivul atacatorului sau cu privire la ținta acestui atac. Strada, care se află în apropiere de stația de metrou Chateau d’Eau, are mai multe restaurante și magazine și un centru cultural kurd.

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …