Tuesday , April 30 2024

Lungu despre trecerea de pietoni de la Mirăuți: „Un subiect fals. De-o parte și de alta a trecerii de pietoni este trotuar”

Primarul Municipiului Sucevei, Ion Lungu, susține că subiectul trecerii de pietoni de pe strada Mirăuți, în apropiere de firma Carpatis este unul distorsionat și care nu are legătură cu realitatea. „E un subiect fals cu acea trecere de pietoni care ne-a promovat la nivel național. Acea lucrare nu era finalizată. Acum este în curs de finalizare”, a afirmat primarul Ion Lungu, printre altele.

În conferința de presă de miercuri, edilul a spus că trecerea de pietoni care, în media,  a fost reflectată ca pornind dintr-un șanț și ajungând într-un parapet, era parte a unei lucrări nefinalizate, ci datorită condițiilor meteo s-a optat pentru a se trasa marcajul rutier specific la trecerea pentru pietoni înainte să se facă trotuarele. Acestea din urmă trebuiau să fie realizate și, susține primarul prezentând fotografii de la fața locului, au fost realizate ulterior. Probabil în funcție de echipele de muncitori disponibile, însă edilul a punctat pe faptul că marcajul rutier necesită anumite condiții meteo, nu a insistat pe detalii referitoare la realizarea ca atare a trotuarelor.

„De ce am făcut marcajele mai repede? Le-am făcut mai repede pentru că se strică vremea. Dacă nu le făceam săptămâna trecută riscam să nu le mai facem în acest an. S-au făcut marcajele înainte de a fi finalizate trotuarele. De-o parte și de alta a trecerii de pietoni sunt trotuare”, a arătat primarul, în conferința de miercuri. Trotuare care au fost realizate însă după ce subiectul trecerii de pietoni „din șanț în parapet” a  fost preluat și de presa națională. Şi practic de aici a și pornit nemulțumirea edilului care susține că media locală care a reflectata acest subiect nu s-a documentat corespunzător și nu a cerut un punct de vedere, așa cum era normal. „E vorba de opinia publică, nu de mine că eu sunt tăbăcit de mult”, a spus primarul de Suceava. Aceste trotuare, continuă edilul, au rolul de a ajunge la agenții economici care sunt în zonă și care vin până la această trecere de pietoni care odată traversată duc la podul de peste pârâul Cetății care merge pe ruta ocolitoare.

Ion Lungu a menționat că a mers chiar miercuri dimineață, înainte de conferința de presă, în zona respectivă și spune că „lucrurile sunt conturate”, dar că săptămâna trecută când subiectul a fost prezentat în media locală și preluat, apoi, în media centrală nu erau conturate. (D.P.)

Vezi si

Patru elevi suceveni s-au remarcat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză 

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la …